En olisi saanut, näin olin päättänyt.

Ruokaa laittaessani tein hikisen urakan paistaessani lapsille toivomiaan lihapullia. Käytin 800g naudan jauhenlihaa ja sain aikaiseksi 76 kpl herkullisia lihapullia. Itse söin niistä 5,5 kpl. Miksi minulla aina kaikissa mitoissa on tuo puoli lisää? Siksikö, että se on aina vähän enemmän? Sanoin lapsille että syökää kerrankin niin paljon kuin haluatte, kunhan isille jää myös muutama, hän kun ei ruoka-aikaan (aivan totta! Minulla on nyt ruoka-ajat) ollut kotona iltavuoron johdosta. Hyvin maistuivat. Äsken laskin niitä olevan 11 jäljellä. Pienen laskutoimituksen jälkeen huomaan lasten syöneen 59,5 lihapullaa..

Siis EI OLE TOTTA -ajattelin, kunnes huomasin, että perunat olivat koskemattomina kattilassa, jonka olivat nostaneet jääkaapin perälle kaiken muun taakse piiloon ja salaatti kulho oli myös koskemattomana. Ilmankos jaksoivat syödä koko vuorellisen niitä pullia.

Itselläni on tapana ruoan päälle keittää kahvit, jotka juon oikein hienostellen kahvikupista, vaikka muuten ryystän kahvini mukista. Tänään en saanut pidettyä näppejäni kurissa vaan otin kaurakeksin kahvin kanssa.

Hävyttömän hyvää, sanoin minä ja kävin murentamassa loput keksit roskapussiin. Pakko mikä pakko, muuten olisin syönyt ne.